Footer 1

Aanmelden voor de Skuul

deSkuul heeft als doelgroep mannen en vrouwen uit alle lagen van bevolking met een langdurig verslavingsprobleem

 

Primair richten wij ons op alcohol- of medicijnverslaving. Als iemand daarnaast een softdrugsverslaving, gokverslaving of een (niet acuut) psychiatrisch probleem heeft kom hij / of zij ook gewoon in aanmerking voor een plekje op deSkuul. In principe is er geen minimum of maximum leeftijd. Wel is gebleken dat onze aanpak over het algemeen meer aanslaat bij mensen vanaf midden-twintig of ouder.

Er zijn daarnaast een tweetal belangrijke voorwaarden:

 

  • Cliënten moeten beschikken over een eigen woonruimte. Dit vanwege het feit dat iedere bewoner na het derde weekend op De Skuul in de overige weekenden naar huis gaat. Het is een wezenlijk onderdeel van de behandeling. Het ‘echte’ leven van bewoners is thuis en het is belangrijk om de onderdelen ‘behandeling’ en ‘thuis’ zo optimaal als mogelijk te integreren.
  • Voor het verblijf van bewoners op deSkuul geldt een eigen bijdrage van € 155,- per maand per persoon.
De behandeling duurt maximaal 4,5 maand en wordt in principe volledig vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Persoonlijk contact staat bij ons vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Iedereen die zich aan wil aanmelden vragen we om zelf telefonisch contact met ons op te nemen. Met iedereen die binnen onze doelgroep valt maken we vervolgens een persoonlijke afspraak.