Footer 1

Aanmelden voor de Skuul

Hoe meld ik mij aan?

Voor behandeling op de Skuul kun je je telefonisch aanmelden tijdens  kantooruren. Het telefoonnummer is 0222-319413.

De behandeling wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Als dat bij jou van toepassing is betaal je wel een eigen risico. Bij een enkele verzekeraar is vooraf toestemming nodig. Op de pagina Kosten en vergoeding lees je uitgebreide informatie hierover.

Wie kan zich aanmelden?

de Skuul verwelkomt mannen en vrouwen uit alle lagen van bevolking met een langdurig verslavingsprobleem die daar vanaf willen

Primair richten wij ons op verslaving aan alcohol, drugs, medicijnen of gokken. Bij veel bewoners speelt ook nog andere problematiek, die wordt meestal meegenomen in de behandeling. In principe is er geen minimum of maximum leeftijd. Wel is gebleken dat onze aanpak over het algemeen meer aanslaat bij mensen vanaf midden-twintig of ouder.

Belangrijke voorwaarden

  • Er is een wijsbrief van de huisarts nodig om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar.
  • We kunnen je alleen helpen als je in staat bent nuchter op een kennismakingsgesprek te komen. Dit kan betekenen dat je eerst een ambulante of klinische detox nodig hebt.
  • Cliënten moeten beschikken over een eigen woonruimte. Iedere bewoner gaat vanaf het vierde weekend op De Skuul elk weekend naar huis. Het is een wezenlijk onderdeel van de behandeling. Het is belangrijk om wat je tijdens de behandeling leert thuis te kunnen oefenen.
  • Voor het verblijf van bewoners op De Skuul geldt een eigen bijdrage van € 155,- per maand per persoon.
De behandeling duurt maximaal 4,5 maand.