Footer 1

De-Skuul-11

“De Skuul is nog steeds mijn vangnet”

Na mijn opname in De Skuul, alweer 17 jaar geleden, is mijn leventje gigantisch veranderd. Dat heb ik, dankzij de omgeving en de steun die ik van deze mensen in al die jaren heb gekregen, nog meer verbeterd.

Sterk worden en oefenen in een veilige omgeving zodat je na De Skuul de “grote” maatschappij weer aan kan.

Na het behalen van mijn diploma mag ik me zelfs Ervaringdeskundige noemen. Maar nog steeds dus kom ik voor ondersteunende gesprekken graag naar Texel. Natuurlijk kan ik dat ook elders maar NIEMAND die me zo’n nieuw leven leerde als op deSkuul. Ik had een mega leefprobleem en was al vanaf mijn 15e jaar thuisloos en zwaar verslaafd aan medicijnen, daarna ook alcohol en hard drugs. Ik kende geen ander leven maar wilde dat wél. Juist een verblijf op een eiland als Texel met rust en ruimte, waar na 22.00 uur geen verbinding meer is met het “vaste land” is voor mij en vele anderen een reddingsboei geweest en een extra steun.

Sterk worden en oefenen in een veilige omgeving zodat je na De Skuul de “grote” maatschappij weer aan kan. Dat is het succes van deSkuul, deze afdeling heeft zich in de 33 jaar duidelijk bewezen. Je moet zelf leren leven zonder middelen. De Skuul is nog steeds mijn vangnet, dat werkt prima.”
(R. v. D.)

, , , , ,

Comments are closed.