Footer 1

De-Skuul-10

“deSkuul en de andere bewoners hebben letterlijk mijn leven gered”

Enkele jaren geleden ben ik vier maanden opgenomen geweest in deSkuul vanwege een alcohol verslaving. Tijdens mijn verblijf heb ik de draad van mijn leven weer kunnen op pakken en heb ik een goede start kunnen maken om te leren hoe te leven met een verslaving zonder te gebruiken. Ik ben sindsdien droog en nuchter gebleven. Inmiddels zes en een half jaar.

Tijdens mijn verblijf in De Skuul kwam ik in aanraking met ervaringsdeskundigen en andere professionals. Door hun doelgerichte aanpak, hun interventies en hun persoonlijke aanpak kreeg ik de ruimte om aan zelfonderzoek te doen. deSkuul zijn staf en de andere bewoners hebben letterlijk mijn leven gered.

Volgens mij werkt deSkuul goedkoop. Het is geheel zelfsupporterend. Er zijn geen kosten betreffende koks, etc. Volgens mijn informatie is het slagingspercentage groter dan vergelijkbare instellingen. Ik geef voorlichting over het nut van zelfhulp en zelfhelpgroepen in diverse instellingen en nergens zag ik zulke perfecte aanpak als in deSkuul.” (P.v.G.)

, , , , , ,

Comments are closed.