Footer 1

De-Skuul-17

“Ik ben een voorbeeld van het wonder dat op Texel kan geschieden”

Begin jaren tachtig vorige eeuw bleek ik zodanig aan alcohol verslaafd dat ik in Amsterdam, Den Haag en Wassenaar de ene opname na de andere moest ondergaan. De verslaving was als het ware in mij geslopen, ondanks goed werk en ogenschijnlijk goed privéleven.

Hoogopgeleid verloor ik echter al snel de ene baan na de andere.

Destijds diverse malen de dood in de ogen gekeken. Ik ken elk ziekenhuis in de Randstad. Ruim tien jaren lang maandenlange opnames met therapieën, dagbehandelingen, gespreksgroepen, de zwaarste toegepaste therapieën, het werkte niet. Totdat ik uiteindelijk – door een goede ingeving van een van mijn hulpverleners – in juli 1996 in deSkuul op Texel kon worden opgenomen.

De aanpak leek niet op wat ik eerder had meegemaakt, maar was wèl doeltreffend!

De afgezonderde ligging van deSkuul, het zeer ervaren personeel en de toegepaste methode geeft iedereen die wil worden geholpen een definitieve nieuwe kans. Zo ook mij: geen sprake meer van problematisch alcohol gebruik, bijna 63 jaren oud, een blakende gezondheid. Ik ben een voorbeeld van het wonder dat op Texel kan geschieden. Na twintig jaren ernstig verslaafd te zijn geweest, wist de methode van De Skuul mijn in plaats van de dood, mij vele gezonde jaren te brengen, met een lieve vrouw en inmiddels (puber) zoon.

Een afdeling, die gezien zijn ligging (niet te onderschatten), methodiek en zeer ervaren personeel, zelfs de moeilijkst te helpen verslaafden een mooie toekomst kan bieden.” (B.H.)

, , , , , ,

Comments are closed.