Footer 1

Kosten en vergoeding

De Skuul is een instelling voor herstelondersteunende verslavingszorg en levert Specialistische  geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) en Generalistische basiszorg (BGGZ).

 

Dit betekent dat wij langdurige tweedelijns zorgtrajecten bieden maar ook kortdurende eerstelijns behandelingen. Voor deze zorg ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering.

Je betaalt mogelijk een eigen risico. In 2018 is dat minimaal €385,-. Als je al een deel van je eigen risico hebt betaald wordt er een lager bedrag door je verzekeraar in rekening wordt gebracht.

Als je een hoger eigen risico hebt afgesproken wordt dat bedrag in rekening gebracht. Je kunt in je polis nalezen wat je hebt afgesproken. Meestal kun je ook via je account van je zorgverzekering zien wat je eigen risico is en hoeveel je daar a van betaald hebt. Als je er niet uitkomt kun je ook bellen met je zorgverzekeraar.

Alle verzekeraars vergoeden de behandeling bij De Skuul

De Skuul declareert de behandeling rechtstreeks bij jouw verzekeraar. 

Bij een aantal verzekeraars moeten wij vooraf financiering aanvragen voor jouw behandeling. De wachttijd voor de behandeling kan dan wat langer zijn, afhankelijk van de tijd die de verzekeraar nodig heeft om uitsluitsel te geven. Dit geldt voor:

  • De Amersfoortse
  • Ditzo
  • DSW
  • OWM Zorg en Zekerheid

 

Eigen bijdrage verblijfskosten

 

De behandeling vindt plaats op werkdagen tijdens kantooruren tussen 09.00 en 17.00 uur. Tijdens de periode van de behandeling verblijf je doordeweeks  samen met medebewoners in het woonhuis van de Skuul. Je betaalt zelf de verblijfskosten van €155,- per maand. Eten en drinken zijn hierbij inbegrepen.

De Skuul een toegelaten instelling en opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-220531. Met deze unieke code zijn wij voor alle zorgverzekeraars in Nederland herkenbaar als erkende GGZ zorgaanbieder. De zorgfinanciering gebeurt volgens een stelsel dat is gebaseerd op de zogenaamde Diagnose Behandel Combinatie (DBC). De tarieven hiervoor zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza).

Meer informatie hierover vind je bij je zorgverzekeraar

 

Om de behandeling te kunnen declareren bij jouw zorgverzekerar hebben wij een geldige verwijsbrief van je huisarts nodig. Dit mag ook een verwijsbrief van een medisch specialist zijn als je al ergens anders in behandeling bent. Tijdens de aanmeldprocedure krijg je daar informatie over.

Wij zijn wettelijk verplicht om je identiteit vast te stellen, daarom moet je bij de eerste afspraak een paspoort, id-kaart of rijbewijs mee nemen naar de eerste afspraak.