Footer 1

De-Skuul-14

“Toen ik de eerste keer kennis maakte met deSkuul had ik eigenlijk alle hoop voor mijzelf al opgegeven”

Mijn ervaring met De Skuul dateert van vier jaar geleden. Met succes! De heilzame omgeving samen met de methode: “zelfhulpgroep” is een bijzondere en voor mij en hopelijk vele anderen levensreddend geweest.

Uit het hele land kunnen verslaafden door zelfinzicht te ontwikkelen het proces van ontwenning en opbouw van een nieuwe gezonde leefwijze in een beschermde en gezonde omgeving, zich eigen maken onder begeleiding van zeer ervaren en betrokken hulpverleners.

Ik weet zeker dat het mij in een andere zorgsetting niet gelukt zou zijn om zo mijn leven weer op te pakken zoals het nu er voorstaat. Na de opname heb ik mijn MBO-Verzorgende behaald. Ik werk fulltime in de verzorging. En dit terwijl ik vanaf mij 15e alcohol dronk en de laatste vijf jaar van mijn alcoholprobleem dronk ik ongeveer 1/3 liter jenever per dag en dan nog een stuk of 8 biertjes.

Op Texel heb ik deze grote ommekeer in alle rust onder goede begeleiding mogen beleven en daar ben ik het personeel van deSkuul nog steeds dankbaar voor. Toen ik de eerste keer kennis maakte met deSkuul had ik eigenlijk alle hoop voor mijzelf al opgegeven. En nu sta ik volop in het leven en ben een gelukkige vrouw. Af en toe bel ik het personeel van deSkuul wel eens op om advies te vragen of om te bedanken.

Ik hoop van harte dat er nog velen mijn voorbeeld zullen volgen en daarmee dat de hulpverleners op Texel nog lang hun waardevolle werk kunnen uitvoeren.” (E.F.)

, , , , , ,

Comments are closed.