Footer 1

Vacatures

De Skuul zoekt een groepswerker.

Vacature groepswerker

Uren: 32 uur
Overeenkomst: Voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden.
Standplaats: Texel
Plaatsingsdatum: 8-11-2018
Einddatum: 22-11-2018

De organisatie

Stichting de Skuul, op Texel, behandelt sinds 1978 effectieve en succesvol mensen met een verslavingsprobleem die een nuchter leven willen. Wij bieden plaats aan 16 bewoners. die verdeeld in twee groepen met veel eigen verantwoordelijkheid elk hun eigen proces doorlopen. De opnameduur varieert, maar is in de praktijk tussen de vier en zes maanden. De Skuul is onderdeel van het netwerk herstel ondersteunende zorg. Voor deze mooie voorziening zoeken wij een groepswerker.

Het werk

We bieden onze cliënten een groepsbehandeling gericht op het herwinnen van de regie over hun eigen leven. De behandeling is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering. De Skuul werkt vanuit het perspectief van positieve psychologie. Kernbegrippen zijn eigen regie, zelfhelp, ervaringsgericht werken en “begeleiden met de handen op de rug”. We vinden het belangrijk het systeem van de cliënt bij de behandeling te betrekken. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een veilig klimaat. Zo creëren de omstandigheden waarin iemand een veranderproces aan kan gaan.

In de behandeling draait het niet alleen om het verslavingsprobleem, maar ook om het onderliggende leefprobleem. Als team gaan we het niet uit de weg om onszelf binnen een professioneel kader ook kwetsbaar op te stellen. Het behandelprogramma vormt één geheel en bestaat uit uiteenlopende onderdelen. Iedere dag is er een groepsgesprek en een per dag wisselend ander onderdeel dat gericht is op behandeling. Wandelen met een veldbioloog, creatieve activiteit, muziek, mindfulness, spel en sport maken ook deel uit van het programma. Daarnaast is het omgaan met vrijheid en vrije tijd een belangrijk onderdeel.

Wij zoeken

Een collega die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Je toont initiatief en neemt je verantwoordelijkheid. Ervaringsdeskundigheid is een pré.

Je vindt het leuk om met mensen met complexe verslavingsproblemen te werken en hebt interesse in het groepsproces. Ervaring in de verslavingszorg of psychiatrie is gewenst. Verder beschik je over een pioniersgeest, een flinke dosis enthousiasme en ga je een gezonde hoeveelheid aan zelfreflectie niet uit de weg.

Gezien de samenstelling van het team en de te verwachten ontwikkelingen, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een man. We verwachten dat je op Texel woont of gaat wonen.

Functie-eisen

Je hebt minimaal een van de volgende opleidingen: Verpleegkundige niveau 4 of hoger (BIG geregistreerd), Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, SPH, of een vergelijkbare opleiding afgerond. Je staat stevig in je schoenen en weet waar je sterke en zwakkere punten liggen.

 

Wij bieden:

Een interessante en afwisselende baan in een dynamische en inspirerende werkomgeving.
Salaris en andere arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ en inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie:

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ewout Nonhebel

telefoonnummer: 0222-319413 en e-mail info@deskuul.nl
Wil je solliciteren? Stuur je brief met CV per e-mail naar: info@deskuul.nl. Graag als onderwerp van de mail vermelden: sollicitatie groepswerker.

Sluitingsdatum: 22-11-2018