BEHANDELING ZONDER VERBLIJF
Wat wij belangrijk vinden
- Als cliënt van De Skuul heb jij de regie over je behandeling.
- Als jij de wil en de energie levert om te veranderen helpen wij je om dat te bereiken, stap voor stap
- Belangrijke naasten kun je op elk moment bij de behandeling betrekken.
Er zijn verschillende vormen van ambulante hulp bij verslavingsproblematiek mogelijk bij De Skuul: ambulante behandeling in het kader van de zorgverzekeringswet en ambulante begeleiding in de WMO.
Simpel
Op deze pagina leggen we het verschil uit tussen de verschillende soorten behandelingen. Maar eigenlijk is het heel simpel: als jij je afvraagt of wij je kunnen helpen dan kun je contact met ons opnemen via de mail, de telefoon of door langs te komen. Samen zoeken we uit welke behandeling het beste bij jou past en of De Skuul die kan bieden. We leggen je uit wat er geregeld moet worden om te kunnen starten en wat de kosten zijn zoals bijvoorbeeld eigen risico en eigen bijdrage.
Ambulante behandeling in het kader van de Zorgverzekeringswet
Behandeling bij De Skuul in het kader van de zorgverzekeringswet is een medische behandeling waarvoor je verzekerd bent via je zorgverzekering. Daarom heb je de verwijzing van een huisarts of een psychiater nodig om voor deze behandeling in aanmerking te komen. Lees meer op de pagina Aanmelden.
Je komt in aanmerking voor deze vorm van behandeling als begeleiding door de huisarts of de POH-GGZ onvoldoende blijkt.
Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ?
Het verschil tussen beide vormen van behandeling zit niet in de onderwerpen die aan bod komen, maar in de duur en intensiteit van de behandeling.
Als er sprake is van lichte tot matige verslavingsproblemen en je leven nog niet volledig over hoop ligt krijg je een behandeling in de Basis GGZ. In de Basis-GGZ doe je met weinig hulp veel zelf.
Bij een ernstige verslaving met veel en grote problemen op verschillende levensgebieden krijg je de behandeling vanuit de Gespecialiseerde GGZ en krijg je daar meer hulp bij en duurt de behandeling langer dan in de Bas-GGZ.
Stel je vragen
De zorg is ingewikkeld georganiseerd, we proberen op deze website alles zo goed mogelijk uit te leggen. Maar we kunnen ons voorstellen dat veel vragen onbeantwoord blijven. Voel je vrij om die vragen via de telefoon te stellen 0222-319 413. Langskomen mag ook tijdens kantooruren: Molwerk 13-45, Den Hoorn.
Kosten
Informatie over de kosten van de behandeling lees je hier
Ambulante begeleiding in het kader van de WMO
Ambulante begeleiding vanuit de WMO wordt vergoed door de gemeente waar je woont. Er is geen verwijzing van een arts nodig je kunt zelf de hulp aanvragen bij het WMO-loket van je woonplaats. We raden je wel aan om bij problemen op het gebied van verslaving eerst met je huisarts te overleggen over wat voor jou passende hulp is. Als daar uit komt dat begeleiding vanuit de WMO passend is toetst de WMO-consulent van het Sociale wijkteam of je voor begeleiding door De Skuul in aanmerking komt. Lees meer over WMO op de website van de overheid.
Informatie over aanmelden en de kosten van de behandeling vind je hier.
