Vacature bij De Skuul

Vacature psychiater/ KP

Uren: in overleg, 2 – 4 uur per week

Overeenkomst: in overleg.
Standplaats: Texel, maar ook grotendeels ‘op afstand’ is goed mogelijk.
Plaatsingsdatum: 21-5-2024

De organisatie
Stichting de Skuul, op Texel, behandelt sinds 1978 op een effectieve en succesvolle wijze mensen meteen verslavingsprobleem die een nuchter leven willen. Wij bieden plaats aan 16 bewoners, die verdeeld in twee groepen met veel eigen verantwoordelijkheid hun eigen proces doorlopen. De opnameduur varieert, maar is in de praktijk tussen de vier en zes maanden. De Skuul is onderdeel van het netwerk herstel ondersteunende zorg. Voor onze mooie voorziening en ter versterking van ons team en de behandeling zoeken wij een psychiater/ KP-er.

Het werk
We bieden onze cliënten een groepsbehandeling gericht op het herwinnen van de regie over hun eigen leven. De behandeling is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en motiverende gespreksvoering, vanuit het perspectief van positieve psychologie. Kernbegrippen zijn eigen regie, zelfhulp, ervaringsgericht werken en “begeleiden met de handen op de rug”. We vinden het belangrijk het systeem van de cliënt bij de behandeling te betrekken. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een veilig klimaat en de juiste omstandigheden waarin iemand een proces aan kan gaan.

In de behandeling draait het niet alleen om het verslavingsprobleem, maar ook om het onderliggende (leef-) probleem. Als team gaan we het niet uit de weg om onszelf binnen een professioneel kader ook kwetsbaar op te stellen. Het behandelprogramma vormt één geheel en bestaat uit uiteenlopende onderdelen zoals een iedere dag terugkerend groepsgesprek, maar ook wandelen met een veldbioloog, creatieve activiteit, muziek, mindfulness, spel en sport. Daarnaast is het omgaan met vrijheid en vrije tijd een belangrijk onderdeel. In toenemende mate is er ook meer aandacht voor de individuele behandeling van onze cliënten. In relatie tot de groepsbehandeling is aandacht voor interne problematiek een toevoeging. Ook in onze ambulante werkzaamheden is aandacht voor diagnostiek en behandeling wenselijk.

Wij zijn alle werkdagen tot vijf uur aanwezig. Na vijf uur en in de weekenden hebben we achterwacht diensten en zijn we voor onze cliënten bereikbaar.

Wij zoeken

Ben je psychiater of KP-er en wil je een paar uur per week helpen om onze verslavingszorg (S-ggz instelling) te ondersteunen? Kom eens bij ons langs op het mooie Texel, bel of beeldbel met één van onze toffe collega’s. De Skuul is een prachtige kleinschalige instelling. Kwalitatief hoogwaardig, eigengereid, dynamisch, menselijk, groepsgericht met aandacht voor het eigen traject van onze cliënten. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil voor diegene die onze hulp zo goed kunnen gebruiken.

De Skuul = hoop en zingeving, ontwikkelen van een positieve identiteit, eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid, positieve gezondheid, veerkracht, omgaan met elkaar, weer vervullen van zinvolle rollen. Evidence based, uiteraard, met de realiteit van alledag.

Functie-eisen
Je hebt ervaring in de specialistische ggz, bij voorkeur ook in de verslavingszorg. Je ondersteund de werkwijze, onze visie en missie en bent positief ingesteld. Uiteraard voldoe je aan de eisen gesteld aan je beroep van psychiater of KP-er. Je werkt samen met onze regiebehandelaren, GZ-psycholoog en Verpleegkundig Specialist en deelt met hen de verantwoordelijkheden voor onze cliënten.

Wij bieden:
Een interessante en afwisselende opdracht in een dynamische en inspirerende werkomgeving. Salaris en andere arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ/ marktconform tarief en inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie:
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Henry ten Hoeve, telefoonnummer: 06- 81395018 en/ of e-mail: info@deskuul.nl

Wil je solliciteren? Stuur ons je brief met CV per e-mail.

We staan altijd open voor een kennismaking!